lagarrigue

Zo kun je jouw kamer oppimpen met fotolijsten‍

Wist je dat je met fotolijsten je kamer een heel andere uitstraling kunt geven? Met fotolijstjes kun je je kamer versieren, de finishing touch geven en een speciaal karakter geven. Je hoeft ze niet alleen aan de muur boven je bureau of bed te hangen. Er zijn tal van creatieve manieren om met fotolijstjes te decoreren. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Hier zijn enkele ideeën die je wellicht wel wat voor jou zijn! 

Speel met verschillende vormen en maten 

Speel bij het decoreren met fotolijsten met verschillende vormen en maten van lijsten. De grootte van de lijst hangt af van de grootte van de foto die je erin wilt zetten. Het is belangrijk dat de lijst bij de foto past, zodat er geen lege ruimte rond de foto is. Met een wissellijst 50×70 bijvoorbeeld, zweeft de foto als het ware in de lijst. Ook kun je bij deze lijst de foto gemakkelijk en snel vervangen. Als je verschillende soorten foto’s hebt die je wilt laten zien, kun je experimenteren met verschillende maten en vormen van lijsten. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende stijlen te combineren zoals vintage, modern of landelijk. 

Maak een collage

Maak bij het decoreren met fotolijsten een collage met verschillende foto’s die een speciale betekenis voor je hebben. Het kan een collage zijn van je mooiste herinneringen, foto’s van je familie, je vrienden, speciale plaatsen die je hebt bezocht, enzovoort. Je kunt ook een collage maken met foto’s die je inspireren, foto’s die je motiveren of foto’s die je positieve energie geven. Het hoeft niet één grote collage te zijn. Je kunt meerdere kleinere collages maken, of zelfs een collage muur. 

Laat je passie zien

Verwerk bij het decoreren met fotolijstjes je passies. Je kunt je plakboeken en dagboeken laten inlijsten en aan de muur hangen. Je kunt ook je kaartjes, foto’s en posters van concerten of tentoonstellingen die je hebt bezocht inlijsten en aan de muur hangen. Of wat dacht je van een poster van je favoriete band? Daarnaast kun je ook woorden die iets voor je betekenen in je decoratie verweken. Bij het decoreren met fotolijsten kun je van je favoriete teksten kunst maken. Je kunt je favoriete citaten of gedichten in een mooi handschrift op een stuk papier schrijven en dan inlijsten. Je kunt ze ook op een T-shirt of stuk stof laten drukken en dan inlijsten. De opties zijn eindeloos!

Gebruik een spiegel 

Gebruik bij het decoreren met fotolijsten een spiegel om de illusie van meer ruimte te creëren. Een grote spiegel is een geweldige manier om de kamer groter te laten lijken. Plaats hem op een lege muur of boven je bed of bureau. Je kunt ook een paar kleinere spiegels plaatsen in andere delen van de kamer, zoals naast een boekenplank of bij het raam. Een andere manier om met een spiegel de illusie van meer ruimte te creëren, is door een paar kleinere spiegels naast elkaar te hangen. Zo creëren ze de illusie van één grote spiegel, en kun je ze gebruiken om licht te weerkaatsen naar een hoek of een deel van de kamer dat dat nodig heeft.